Κανονισμός Βιβλιοθήκης

Ημερομηνία

Η Βιβλιοθήκη στεγάζεται εντός του Λυκείου Αραδίππου “Τάσος Μητσόπουλος”  και είναι ελεύθερης πρόσβασης για όλους που είναι μέλη. Διαθέτει πέραν των 4.000 τίτλων βιβλίων και περιοδικών. Πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες της Βιβλιοθήκης ετοιμάζεται η νέα ιστοσελίδα που θα σας δοθεί σύντομα η ηλεκτρονική διεύθυνση της.

Σκοπός Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι: Να εξυπηρετεί πρωτίστως τα μέλη του Σχολείου (μέλη του διδακτικού προσωπικού, μαθητές, ερευνητές, μέλη διοικητικού Προσωπικού κλπ) στο έργο της επιστημονικής, ερευνητικής, διδακτικής και ευρύτερης πολιτιστικής πληροφόρησης, αφού η Βιβλιοθήκη αποτελεί ένα σύγχρονο όργανο για την επίτευξη, των διδακτικών και των ερευνητικών στόχων του Σχολείου. Να στηρίζει, να βοηθά και να διευρύνει την μάθηση,  μαθητές και μαθήτριες σε Νέους Δρόμους Πληροφόρησης. Να πρωτοπορεί στον τομέα εκπαίδευση και να αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της διδασκαλίας και του μαθησιακού περιβάλλοντος του σχολείου.
Το υλικό της βιβλιοθήκης αποτελείται από: · Πάσης φύσεως χειρόγραφα και έντυπα που εξυπηρετούν τους παραπάνω σκοπούς, περιλαμβανομένων βιβλίων, περιοδικών,
· Οπτικοακουστικό υλικό, · Ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.
Υπηρεσίες  Η βιβλιοθήκη του, είναι καλά οργανωμένη και ειδικεύεται σε τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την ιστορική, παραδοσιακή ζωή στην Κύπρο. Έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει ευχάριστο περιβάλλον για μελέτη. Η βιβλιοθήκη έχει ευρύ φάσμα βιβλίων, περιοδικών και οπτικοακουστικών βοηθημάτων του κοινού κορμού μαθήματων, μια θαυμάσια σειρά ταξιδιωτικών οδηγών, Λογοτεχνία κλασσική και μοντέρνα καθώς και βιβλία προσανατολισμού και ψυχολογίας των παιδιών. Παρέχει επίσης Υπηρεσίες Διαδικτύου.

Γενικοί κανόνες :Οι κανονισμοί διασφαλίζουν ένα ασφαλές και φιλικό μέρος για εργασία, γι’ αυτό:

 • Απαγορεύεται το κάπνισμα, το φαγητό, και τα ποτά μέσα στη βιβλιοθήκη.
  ·Κατοικίδια ζώα δεν επιτρέπονται.
  · Η βιβλιοθήκη δεν φέρει καμιά ευθύνη για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων. Τσάντες και άλλα αντικείμενα αξίας δεν πρέπει να αφήνονται αφύλακτα. Οι χρήστες της βιβλιοθήκης πρέπει να βεβαιωθούν ότι παίρνουν τα προσωπικά τους αντικείμενα κατά την αναχώρησή τους από τη βιβλιοθήκη.
  · Στη βιβλιοθήκη πρέπει πάντα να τηρείται απόλυτη ησυχία .
  · Τα κινητά τηλέφωνα πρέπει να γίνονται αθόρυβα  πριν την είσοδό σας στη βιβλιοθήκη.
  · Ζημιά ή απώλεια υλικού από τη βιβλιοθήκη πρέπει να αποζημιώνεται από τον υπεύθυνο πρόκλησης της ζημιάς ή της απώλειας.
  · Αφαίρεση υλικού από τη βιβλιοθήκη χωρίς άδεια θεωρείται σοβαρή παράβαση. Οι χρήστες πρέπει να διασφαλίσουν ότι οποιοδήποτε υλικό της βιβλιοθήκης επιθυμούν να πάρουν έχει χρεωθεί σ’ αυτούς.
  · Βιβλία που αφαιρούνται από τα ράφια πρέπει να παραμένουν μετά τη χρήση τους στα έδρανα μελέτης και να μην επανατοποθετούνται.
  · Οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και η πρόσβαση Διαδικτύου παρέχεται αυστηρά για να εξυπηρετήσει μόνο εκπαιδευτικές ανάγκες και έρευνα.Είσοδος στη βιβλιοθήκη Είσοδος στη βιβλιοθήκη επιτρέπεται μόνο στην παρουσία της βιβλιοθηκονόμου ή οποιουδήποτε άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου. Σε περίπτωση απουσία του βιβλιοθηκονόμου επικοινωνήστε με το Αρχείο. Θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση στην πόρτα της βιβλιοθήκης.

Δανεισμός βιβλίων

Ο δανεισμός γίνεται για περίοδο 15 ημέρων με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες 7 ημέρες.

 • Οποιοσδήποτε επιθυμεί να δανειστεί βιβλίο ή οποιοδήποτε άλλο υλικό από τη βιβλιοθήκη, πρέπει να διασφαλίσει ότι πρώτα έχει εκδοθεί δανειστική κάρτα βιβλιοθήκης στο όνομά του.
  ·Όλες οι κάρτες της βιβλιοθήκης φυλάγονται από τη βιβλιοθηκονόμο, η οποία είναι αρμόδιος για τη τήρηση αρχείου για όλο το υλικό της βιβλιοθήκης.
  · Κανένας δεν αφαιρεί οποιοδήποτε υλικό από τη βιβλιοθήκη εκτός αν ακολουθηθεί η κατάλληλη διαδικασία.
  · Υλικό της βιβλιοθήκης που απομακρύνεται από τη βιβλιοθήκη παραμένει στη προσωπική ευθύνη του χρήστη μέχρι την επιστροφή του υλικού αυτού στη βιβλιοθήκη.
 • ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ “ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ”Αναγεννήσεως 5, Αραδίππου – Λάρνακα 7101

  Τηλέφωνο επικοινωνίας 24813708

  Fbook:       Βιβλιοθήκη Τάσος Μητσόπουλος

  Instagram: librarytasosmitsopoulos

Περισσότερα
Άρθρα

Δράσεις

1ο Μαθητικό Συνέδριο Φιλοσοφίας Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Φιλοσοφίας Λυκείου Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος» που έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο της «Πράσινης Οικολογικής Βιβλιοθήκης» του σχολείου, που ήταν κύριος χορηγός της

Περισσότερα »
Δράσεις

Τελετή Αποφοίτησης 2023-2024

Σημαντική εκδήλωση για το Λύκειο μας η ώρα της αποφοίτησης. Ολοκληρώνει έναν κύκλο ζωής που διήρκεσε 3 χρόνια. Χρόνια γεμάτα δημιουργία, συντροφικότητα, ανεμελιά, χαρά. Ταυτόχρονα σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας

Περισσότερα »
Δράσεις

“Η ΄Αυλη Πολιτιστική Κληρονομιά παίρνει σάρκα και οστά σε βιβλιοθήκες Καταφύγια”

«Φιλαναγνωσίας Διαδρομές σε βιβλιοθήκες Μαγικές» Πιλοτικό Πρόγραμμα του Υφυπουργείου Πολιτισμού Συνεργασία: Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρνακας, Πράσινη Οικολογική Βιβλιοθήκη Λύκειο Αραδίππου «Τάσος Μητσόπουλος», Τεχνική Σχολή Λάρνακας  

Περισσότερα »
Scroll to Top